FIX TV - szeptember 6.

Sebestyén Szilvia a FIX TV Szinusz műsorában szeptember 6-án 20:30-kor, Földi Kata műsorvezetésével. Téma a Makrobiotika! :) 

Riport a rádióban

Ebben a csodálatos nyári időben kánikula étel javaslataimmal jó egészséget kívánok Mindenkinek.

Meghallgathatjátok a velem készült riportot 2017. augusztus 19-én, Magyar Katolikus Rádió. 102.1 frekvencián, 11.30-kor!

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/335

Társadalmi szerepvállalásunk

Magdala-Gyermekekért Közcélú Alapítvány Társadalmi szerepvállalása a XVII. kerületért ide kattintva olvasható.

Központunkból elvihető ebéd

Előzetes megrendeléssel szerdánként és péntekenként központunkból elviheted ebéded 10-15 óra között.

KINEK ÉRDEMES NÁLUNK ÉTKEZNIE?

VEGAN ÉLET GLUTÉN MENTES ÉTELEK FOGYASZTÁSÁVAL A LEGJOBB MEGOLDÁS TÁPLÁLÉK ALLERGIÁSOKNAK

Egyed magad egészségesre de, mit, miből hogyan? Glutén, Tej- és tejtermék, tojás, mag diómentesen, állati fehérje mentesen, cukor nélkül. Ételeink VEGAN, GLUTÉN alapanyagok nélküli HACCP-s konyhánkban készülnek.

A fogásokat vegán életmódú, nemzetközi táplálkozás tudományt végzett szakember állítja össze.



VEGAN ÉLET GLUTÉN MENTESEN - HELYBEN FOGYASZTÁSSAL


A NAPI FOGÁSOK TELJESKÖRŰEN TARTALMAZZÁK A FEHÉRJÉKET, ÁSVÁNYANYAGOT, VITAMINOKAT ÉS MINDEN MÁST AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN.

Használt alapanyagaink: kerekszemű barna rizs, köles, hajdina, kukorica, quiona, amarant, hüvelyesek, zöldségek és gyümölcsök.

Tisztított vízzel főzünk.

EGYEDI ÉS KÜLÖNLEGES, MÁS VEGETÁRIÁNUS VAGY TÖMEGESEN ELŐÁLLÍTOTT ÉTELKÉSZÍTŐ VÁLLALKOZÁSOKKAL HASONLÍTHATATLANOK VAGYUNK, A KÉZI MUNKÁVAL RENDKÍVÜL IGÉNYESEN, BIO GABONÁKBÓL, ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT, ISKOLÁZOTT TUDÁSSAL, VEGAN ÉLETMÓDOT ÉLŐ MUNKATÁRSAINK ÁLTAL ÖSSZEÁLLÍTOTT ÉTELEINKKEL.


A táplálék allergiások tájékoztatására szolgáló kódrendszer

CM (cukormentes): Minden makrobiotikus étel hozzáadott cukormentes, édesítésre édes zöldségeket, gabona édesítőket, friss, aszalt vagy sürített gyümölcsöket használunk, a cukormentességet ezért külön nem jelöljük.

TM (tejtermékmentes):  Minden makrobiotikus étel tej és tejtermékmentes, ezért külön ezt nem jelöljük.

GM (gluténmentes): A gluténmentes ételek gluténmentes makrobiotikus alapanyagokból készülnek, olyan konyhában, ahol gluténtartalmú ételek is készülnek, ezért a GM ételek hiperérzékenyek számára nem ajánlottak.

HSZT (szóját tartalmaz): A menük és pástétomok hagyományos szójaterméket: tofu, tempeh, szójaszósz, miszó tartalmaznak.
HSZM (Szóját nem tartalmaz): Ezt az allergiások tájékoztatására feltüntetjük.

MDT (diófélét tartalmaz): A menük és pástétomok magot (szezámmag, napraforgómag, tökmag) vagy diófélét (mandula, dió) tartalmaznak.

MDM (diófélét nem tartalmaz): Ezt az allergiások tájékoztatására feltüntetjük.



Ételek rendezvényekre

ÚJ FORMÁBAN A MAKROBIOTIKUS ÉTELRENDELÉS a KELLYS ÉTELFUTÁR SEGÍTSÉGÉVEL!

2016 szeptember közepétől!

 

 

KINEK ÉRDEMES ÉTELT KÉRNIE TŐLÜNK?

Akik elfoglaltak, mégis tesznek az egészségükért miközben az evés öröméről sem mondanak le. Természetesen a makrobiotika szerelmeseinek. Szakszerűen összeállított makrobiotikus általános és speciálisan gluténmentes napi menü, ezek részei, pástétom és gyógyital rendelhetők a hét összes vagy kiválasztott munkanapjára, elvitellel a központunkból.

VEGAN ÉLET GLUTÉN MENTES ÉTELEK FOGYASZTÁSÁVAL A LEGJOBB MEGOLDÁS TÁPLÁLÉK ALLERGIÁSOKNAK

Egyed magad egészségesre de, mit, miből hogyan? Glutén, Tej- és tejtermék, tojás, mag diómentesen, állati fehérje mentesen, cukor nélkül. Ételeink VEGAN, GLUTÉN alapanyagok nélküli HACCP-s konyhánkban készülnek.

A menüt vegán életmódú, nemzetközi táplálkozás tudományt végzett szakember állítja össze.



VEGAN ÉLET GLUTÉN MENTESEN - ELVITELRE ÉS HELYBEN FOGYASZTÁSSAL


A NAPI MENÜ TELJESKÖRŰEN TARTALMAZZA A FEHÉRJÉKET, ÁSVÁNYANYAGOT, VITAMINT ÉS MINDEN MÁST AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN. Javasoljuk hogy a teljes menüt fogyasszák el, pl. amikor a leves fehérjében gazdag akkor a főfogásban kevesebb fehérje taralom van és fordítva, vagy amikor a főfogás tészta étel akkor a levesben és a desszertben  van feldolgozatlan gabona.

Használt alapanyagaink: kerekszemű barna rizs, köles, hajdina, kukorica, quiona, amarant, hüvelyesek, zöldségek és gyümölcsök.

Tisztított vízzel főzünk.

EGYEDI ÉS KÜLÖNLEGES, MÁS VEGETÁRIÁNUS VAGY TÖMEGESEN ELŐÁLLÍTOTT ÉTELKÉSZÍTŐ VÁLLALKOZÁSOKKAL HASONLÍTHATATLANOK VAGYUNK, A KÉZI MUNKÁVAL RENDKÍVÜL IGÉNYESEN, BIO GABONÁKBÓL, ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT, ISKOLÁZOTT TUDÁSSAL, VEGAN ÉLETMÓDOT ÉLŐ MUNKATÁRSAINK ÁLTAL ÖSSZEÁLLÍTOTT ÉTELEINKKEL.


A táplálék allergiások tájékoztatására szolgáló kódrendszer

CM (cukormentes): Minden makrobiotikus étel hozzáadott cukormentes, édesítésre édes zöldségeket, gabona édesítőket, friss, aszalt vagy sürített gyümölcsöket használunk, a cukormentességet ezért külön nem jelöljük.

TM (tejtermékmentes):  Minden makroboitoikus étel tej és tejtermékmentes, ezért külön ezt nem jelöljük.

GM (gluténmentes): A gluténmentes ételek gluténmentes makrobiotikus alapanyagokból készülnek, olyan konyhában, ahol gluténtartalmú ételek is készülnek, ezért a GM ételek hiperérzékenyek számára nem ajánlottak.

HSZT (szóját tartalmaz): A menük és pástétomok hagyományos szójaterméket: tofu, tempeh, szójaszósz, miszó tartalmaznak.
HSZM (Szóját nem tartalmaz): Ezt az allergiások tájékoztatására feltüntetjük.

MDT (diófélét tartalmaz): A menük és pástétomok magot (szezámmag, napraforgómag, tökmag) vagy diófélét (mandula, dió) tartalmaznak.

MDM (diófélét nem tartalmaz): Ezt az allergiások tájékoztatására feltüntetjük.


Miért érdemesebb menüt kérni?

A NAPI MENÜ TELJES KÖRŰEN TARTALMAZZA A FEHÉRJÉKET, ÁSVÁNYANYAGOKAT, VITAMINONKAT ÉS MINDEN MÁST AMIRE A SZERVEZETÜNKNEK NAP MINT NAP SZÜKSÉGE VAN.

Ezért javasoljuk, hogy a teljes menüt fogyaszd el, hiszen amikor a leves fehérjében gazdag akkor a főfogásban kevesebb fehérje tartalom van és fordítva, vagy amikor a főfogás tészta étel akkor a levesben és a desszertben van feldolgozatlan gabona.

Használt alapanyagaink:
kerek szemű barna rizs, köles, hajdina, kukorica, quiona, amarant, hüvelyesek, zöldségek és gyümölcsök.

Tisztított vízzel főzünk!

KÉZI MUNKÁVAL RENDKÍVÜL IGÉNYESEN, BIO GABONÁKBÓL, ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT, ISKOLÁZOTT TUDÁSSAL, VEGAN ÉLETMÓDOT ÉLŐ MUNKATÁRSAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL KÉSZÜLNEK AZ ÉTELEK.


Ételeink kétféle kiszerelésben kérhetőek:

  • KÖZEPES „IRODAI” MENÜ: könnyű igényes ebéd 3 fogásban, teljes értékűen.
  • NORMÁL MENÜ: Egész napos ellátásra alkalmas fizikai aktivitás nélküli napon.


Pontosan mit tartalmaznak a menük?

KÖZEPES „IRODAI” MENÜ:
leves 2,5 dl – 690 Ft
főfogás 400 gr – 1390 Ft
desszert 150 gr – 890 Ft

összesen: 800 gr – 2.970 Ft


NORMÁL, EGÉSZ NAPRA ELEGENDŐ MENÜ:
leves 3 dl – 790 Ft
főfogás 650 gr - 2.090 Ft
desszert 300 gr – 1.190 Ft

összesen: 1200 gr – 4.070 Ft

Minden visszajelzésnek örülünk hogy mik a kedvencek, más étel variációk, lehetőségek megbeszélése fontos számunkra hogy a legjobbat adjuk. 

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!