Rágni vagy nem rágni

Rágni vagy nem rágni – 139 oldal, 1.800 Ft
 
A rágás művészete – Az alapos rágás maga az egészség

Ötletek, előnyök, technikák, egyszerű rágási gyakorlatok az emésztés javítására és az ételek élvezetének fokozására.
Ebben a könyvben megtanulhatja a rágás helyes technikáit, megismerheti az étkezés alapelveit illetve megtudhatja, hogy milyen hatásai vannak a nem megfelelő rágásnak.
A rágás a szájban emésztő enzimeket aktivál, nyál képződik, ami alapvető ahhoz, hogy az emésztő szerveink az ételt lebontsák, a vékonybélben megemésszék, majd a kinyert tápanyagokat a véráramon és egyéb csatornákon át az a test, az elme és a szellem táplálására használjuk fel.

Az alapos rágás a nyelés előtt, az alaposan megrágott étel és ital jó emésztéshez vezet megkönnyítve a test dolgát. Minél kevesebb energiát kell a testnek felhasználnia az emésztéshez, annál többet fordíthat a teremetésre, a játékra és az élet örömteli megélésére. Javasolt az alapos és minden tapasztalatra, érzetre tudatos rágás a falat lenyelése előtt és a hit abban, hogy az így válik legjobban a részünkké.

Az orvosok, az egészségügyi reformerek és a filozófusok folyamatosan kiemelik az alapos rágás fontosságát a jobb egészség és a nagyobb életerő érdekében.
 
A gyorsételekkel szemben kis létszámú ellenálló mozgalom fejlődött ki az olasz és a francia gasztronómiai közösségekben, akik a lassan elkészített ételek komótos fogyasztását javasolták két órás ebédidőkkel, alapos rágással, az étel ízének élvezetével és kedélyes beszélgetéssel az asztal mellett. „Slow food” mozgalmuk jelképe egy csiga és egy spirálkagyló.

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!