XIX. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

Szeretettel látunk minden kedves érdeklődőt a nagy színháztermi, a Vagány Vegánok által meghívott táplálkozás tudományi előadásaimra szombaton és vasárnap a főzőshow-n standunk melletti színpadon. Finom ételekkel, alapanyagokkal, könyvekkel várjuk az érdeklődőket.


XIX. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL – életmód hétvége nem csak növényevőknek – 2015. augusztus 29-30.

Tudod, mi a vegán életmód s hogyan járul hozzá a Föld megmentéséhez? Érdekel az állatvédelem? Szeretnél megtanulni igazán egészséges és roppant finom nyersételeket készíteni? Kíváncsi vagy az enzimtáplálkozásra vagy a metamorf technikára? 2015. augusztus 29-30-án Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a XIX. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLon táplálkozási szakemberek előadásai, ételkóstolók, főző-tanfolyamok, öko- és bioszemléletű termék-bemutatók várnak. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, s rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes!



2015. augusztus 29-én, szombaton 10 órakor  Lehel Csaba A Mennyország vegán kulcsa című előadásával kezdődik a XIX. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL, melyből kiderül, milyen problémákat okoz globális szinten az állattartó kultúra és a vegán életmód milyen megoldásokat kínál a Föld megmentésére. A későbbiekben Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet alapítója és vezetője arról beszél, miért fontos az egészséges, jól működő emésztőrendszer, Nagy Szaffinától és Nagy Károlytól megtudhatjuk, hogyan történik az Izomépítés Vegán Módra, a délután folyamán pedig Varga Sándor részletezi az algák jótékony élettani hatásait.



Vasárnap délelőtt Dr Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője beszél a life style medicine-ről, a széklet jelentőségéről a daganatképződésben és hogy minden a táplálkozástól indul. Később Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője előadásában az enzimtáplálkozás és a nyerskonyha előnyeit foglalja össze és állítja párhuzamba a hagyományos, főtt, vegyes táplálkozással. 14 órakor Váradi Tibor elemzi a vegetarianizmust a sav-bázis egyensúly tükrében, utána pedig Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök, több könyv szerzője Vegán gyógyulások címmel a növényi alapú étrend hatásaival kapcsolatos nagyszerű hazai tapasztalatokról beszél az elmúlt 20 év tükrében. A nap végén Ollé Sándor bio-pék – aki saját kiőrlésű lisztből süt kenyeret - a gabonák szerepéről tart előadást.    
    
A két nap alatt az odalátogatók kipróbálhatják a Jinjutsu kezelést, a Do-int, a jógát, a zumbát, lesz baba-mama-dúla szoba, lehetőségük lesz természetgyógyászokkal és pszichológusokkal folytatott személyes konzultációra is. Szombaton 13.50-kor Sütő Enikő modelliskolája újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót, 16 órakor pedig a Csendes könnyek szeretete című musical hazai ősbemutatója kezdődik. A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!