Csicseriborsó-gabonafasírt tepsiben sütve (glutén, cukor és laktózmentes)

Hozzávalók:

  • 1 csésze csicseriborsó (8 órára beáztatva friss vízben. Só nélkül puhára főzve, 1/2 csésze főzőlével pürésítve.)
  • 4 gerezd foghagya zúzva
  • 1/2, 1 KK. tengeri só
  • 1/2 csésze barna rizs
  • 1 csokor petrezsejemzöld (vagy szárzellerzöld apróra vágva)
  • 1 KK hidegen sajtolt szezám, napraforgó vagy olivaolaj


Elkészítés:

A beáztatott csicseriborsót háromszoros friss vízben, kuktában vagy fazékban, só nélkül 60-70 perc alatt puhára főzzük. Csak akkor vegyük le a kukta fedelét, ha már minden gőz távozott.

A csicseriborsót 1/2 csésze főzőlével és tengeri sóval együtt  pürésítjük, majd hozzákeverjük a főtt barnarizst, a fűszereket és ízesítőket. Kevés olajjal kikenünk egy közepes tepsit, majd max 2 cm magasan egyenletesen elterítjük benne a keveréket.

Előmelegített 170-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a tetejét. Hagyjuk kihűlni majd kockákra vágjuk.  

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!