Mandulás rizspuding gesztenyével és mazsolával kuktában (glutén-, cukor- és laktózmentes)

Hozzávalók:

  • 1 csésze sült vagy főtt szelídgesztenye a külső és belső héja nélkül
  • 1/2 csésze mazsola mosva
  • 1/2 csésze barna rizs
  • 1/2 csésze édes rizs
  • 2 csésze víz
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1 csipet tengeri só
  • 2 csésze 100%-os natúr almalé


Tálaláshoz:

  • 1/2 csésze mandula darabolva, szárazon pirítva


Elkészítés:

Meghámozott sült vagy főtt gesztenyét, a többi hozzávalóval együtt kuktába tesszük, lefedjük és felforraljuk, majd közepes lángon, lángelosztóval 50 percig főzzük. Csak akkor vesszük le a fedőt, ha a gőz már eltávozott a kuktából. Melegen tálaljuk, tálkába öntve, pirított mandulával megszórva.

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!