Isteni karob golyó (glutén-, cukor-, és laktózmentes)

Hozzávalók:

  • 25 dkg nem pirított hajdnia
  • 5-6 dl tiszta víz
  • 4 dl rizsszirup
  • 1 db narancs
  • 1 ek. karob por
  • darált dió vagy pirított mandula
  • vanília por


Elkészítés:

25 dkg világos nem pirított hajdinát megfőzök 5-6 dl tiszta vízben egy csipet sóval 25 perc alatt.
4 dl rizsszirupot, késhegynyi vanília port, egy friss narancs kicsavart levét, reszelt héját összekeverem. Hozzáadok még egy evőkanál karob port és mixerrel simára keverem.
 
Amikor kihűl, megszilárdul, különböző formákat készíthetek belőle. (golyó, henger bármi)
 
Megforgathatom:
•    darált dióban
•    darabolt pirított mandulában

Mag dióra érzékenyek részére:
•    puffasztott amarantban is meg lehet forgatni
 
A belsejét meg lehet tölteni aszalt gyümölccsel, amit előtte kicsi almalében megpárolunk. Lehet öntetet tenni rá, felfőzött lekvárt kicsi kukorica keményítővel, vagy vanília öntetet.

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!