Felépülés az Endometriózisból makrobiotikával

Nyeső Zsuzsa vagyok, 36 éves, és egy igen összetett, mai napig rejtélyes egészségügyi kihívással kell együtt élnem. 2007-ben derült fény arra, hogy endometriózisom van, ami egy nőgyógyászati betegség és a fejlett társadalmakban élő, gyorsuló, stresszel teli életet élő nők betegsége.

Az „endometrium” a méhnyálkahártya, minden hónapban a menstruációs ciklus során felépül és leválik. Az endometriosis betegségben az endometriumhoz hasonló szövet található a szervezet más területein, a méh üregén kívül. Ezen a méh üregén kívül elhelyezkedő endometrium szövetet nevezzük endometriosis csomónak, implantátumnak vagy növedékeknek. Ezek a csomók fájdalmat, meddőséget és sok más problémát okozhatnak. A betegség meglehetősen gyakori, különböző statisztikák szerint a 20 és 50 éves kor között lévő nők 5-20%-ánál fordul elő.Első menstruációmtól kezdve igen, fájdalmasan, legyengülve, kínok között éltem meg a havi ciklusomat, majd 28 éves koromtól teljesen felborult minden, már közti vérzések is jelentkeztek és újra erősödtek a fájdalmak. 2007-ben két műtéten estem át. Az elsőnél megállapították, hogy endometriózissal állunk szemben, a 2. műtétnél megtörtént a mintavétel és kisebb csomók eltávolítása. Azonban a bélbe, a méhembe nőtt 4,5 cm-es képletet egy évvel később Ausztriában egy specialista tudta megoperálni, úgy, hogy a bélszakaszt eltávolította.

Szerencsére sikeres műtétek voltak, de a szervezetünket nem szabad kitenni ilyen drasztikus beavatkozásnak csak legvégső esetben. Ez csak tüneti kezelés volt az okokat nem szüntette meg. Így a teljes gyógyuláshoz vezető út még váratott magára. 

Két évig tünetmentes voltam, majd 2010-ben ismét jelzett a szervezetem, hogy baj van. Tudtam, hogy nincs mód újabb műtétre, így természetes úton kell rendet tennem a szervezetemben, segíteni, hogy az öngyógyulás meginduljon. Ekkor találkoztam a Makrobiotikával és hihetetlen gyors, látványos és érezhető hatása nagy megkönnyebbülést hozott. A meglévő ciszták felszívódtak és a közti vérzés megszűnt.

A szervezetemnek szüksége van a folyamatos tisztulásra, teljes értékű energiával való feltöltésre és az érzelmi harmonizálásra, hogy az alapvető biológiai-kémiai folyamatokat ellássa és ez az, amit a makrobitika biztosít számomra. Segítségével a lelki egyensúlyom beállt, és ez által a testi tünetek is megszűntek. A főzési folyamtok megnyugtatnak és a sokszínű ételek, a természetes ízek, gyógyító ételek kiegyensúlyozottá tesznek a mindennapokban. Később rátaláltam a kundalini jógára és így lett teljes a vitalitást, egészséget, harmóniát biztosító energiaáramlás.


Sokat köszönhetek Szilviának, hogy a lendületével, hihetetlen tudásával segített, hogy ne arra figyeljek, hogy mit nem szabad enni, hanem élvezzem, azt, amit lehet és sokkal-sokkal több teljes értékű tápanyagot fedezzek fel, mint amivel valaha találkoztam a normál fogyasztói és étkezési kultúránkban.


Kívánom, hogy gyógyuljon meg mindenki és nyitottsággal fogadja Szilvia segítségét!

Nyeső Zsuzsanna

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!